Dränage igen, 42 dagar som gärna kan få gå fort...!

Som rubriken avslöjar. Det sitter dränage down there igen, vilket hintar om att de blev samma process igen. Skära upp och tömma. Hade hoppats på att lite pencillin mot de. Men nej då. De var samma igen: Lägga sig i gynstolen och skreva, hon använde ultraljud för att se hur de såg ut invärtes och det avslöjade vätskebildning. Däremot var det bara vätska den här gången och inget var, men tömmas måste det göras vilket fall som helst. Så lokalbedövning och sedan kniven mot och snitt snitt. De gick väl undan på 20 minuter och hon var rätt trevlig läkaren. Men hon förklarade som så att de går inte riktigt förklara hur det kommer till, det enda som går att säga är att vätska kommer in, men sen är utgången för trång vilket gör att de kommer mer vätska in än vad de kommer ut och därför fyller det på och blir som en liten öm vätskeballong... usch! :(
 
Jaa... så nu ska jag ha de här jävla svidande dränaget till imorgon innan jag får ta bort det, MEN den här gången får jag ta bort det själv. Så slipper åka in för det. Men då har jag också betalt 200:- idag för hela kalaset, så det är verkligen kul ALLA dagar... hmf.

Chansen finns väl att om de kommer tillbaka, så hoppas jag att de inträffar efter bebis är ute. För då kan man få sövas ner under narkos så de kan skära  upp "utgången" så vätskan kan passera fritt. Men nu vill jag fan inte ha såhär längre...!
 
Så de var det om det, tydligen är detta rätt vanligt och behöver inte ens bero på bebis, så detta kan hända utan att vara gravid också, men min fråga är; Varför jag?!
 
Nä, riktigt deppigt. Så nu ska jag avsluta dagen med att se mästerkocken och dricka min nyponsoppa som min "make" har gjort åt mig och sen blir det en orolig natt - då jag sov med dränaget sist så sov jag så kasst. Men mirakel kan hända. Kan vara så utpumpad på energi att jag däcker av ren energilöshet.
 
Utöver det så har vi varit på mvc träff ikväll, och då prata vi om tiden efter med bebisen. Fick kolla på en bärsjal och blev instruerad hur man knyter och så. Dessutom fick vi titta på en film med småbebisar. Å vad jag längtar att få träffa min BabyRex. Nosa på dess bebishuvud, kram och pussas och bara njutas. Med 85% avklarad graviditet känns det som jag kan detta, så nu vill jag nog ha min bebis så kanske jag slipper ett helt ärr-fullt underliv... :(
 
 

Elva dagar senare. 43 stycken dagar kvar.

 
Hej! Dagarna har gått, väldigt fort. Vart tog de vägen?
Märker nu också på mig själv att jag knappt håller koll på vilken vecka jag är i: Var det 32, 33 eller 34? Allt känns i ett enda virrvarr och allt smälter ihop.
 
Ska väl försöka göra en liten kort redogörelse för vad som hänt sedan Alla hjärtansdag.
Lördagen den 16e åkte jag och D till Gekås i Ullared och shoppade loss. De blev nytta med nöje. Köpte bland annat universal regnskydd och insektsnät. Även en skötväska och en ryggsäck som har blivit min bb-väska. Vi köpte penslar och rollers för BabyRex-rummet. Köpte dessutom Alfapet som jag tycker är så himla kul! Även doppresent till lilla E och påslakan till vår kommande skrutt (idag, fick vi även påslakan med små möss som blivande farmodern köpt på Tradera).
MEN detta lördagsnöjet hade sitt pris. På söndagmorgon vaknar jag med ond hals och en sjuhelsike massa snor. Gekås-sjukan!! - Det eskalerade ifrån söndag och höll på som värst måndag, tisdag och onsdag (därav min stora frånvaro hela förra veckan). Torsdag började jag bli bättre, men däremot blev Dennis dessto sämre (Gekås-sjukan!!) Så han stannade hemma torsdag och fredag
 
På fredagen kom mor och far då de skulle på 4årskalas på lördagen och skulle övernatta och vakta huset åt oss då vi skulle på Dennis spa-present i Borås.
 
Framåt lördagen kände jag mig lite bättre (har fortfarande lite av och till rethosta och snuffs i näsan, men annars helt återställd!) Vi åkte hemifrån vid ett-snåret och var i Borås runt halv två. Det var rätt så enkelt att hitta till Aroma spa och fördelen med ett litet intimt spa är att man får komma in på rummet före incheckning.
Då spat hade en möhippa inbokad när vi kom så var relaxen inte vår fören vid två, men det gjorde inte så mycket! För då hann vi landa och byta om i lugn och ro till baddräkter och morgonrockar. (Jag hade min röda baddräkt coh såg ut som en heldräktig hummmer, MEN vad gör det när vi var de enda i relexen :P)
Så vi satt och bubblade i poolen och fick smoothies och vatten med apelsinskivor i. Vi satt i bastun och svettades lite med, å sen var det dags för massage.
 
D fick helkroppsmassage, vilket egentligen inte är hela kroppen utan bara från ryggslut och uppåt.
Jag fick ansiktsmassage och det hon började med var att fråga: "Ja, så brukar jag alltid fråga om jsg ska fixa ögonbrynen" - Jag svara ja och tänkte att de väl ingick i priset... det gjorde det inte. Så 150;- fick jag betala extra. Men bra blev det. Slipper fjuniet mellan bryna och de blev väldigt fina kanter. Försökte lattja ihop en bild där det är ögonbryna före och efter och en liten glad mun :) Klart de syns bättre resultatet i verkligheten än på bild, men man kan nästan se att kanterna blev mer markanta
.
 
Massagen i sig var alldeles ljuvlig och de där 30 min gick ack för fort. Efter massagen så satt vi en stund i deras utomhuspool. Det var riktigt skönt med varm pool och så den svala kyliga luften. Efterååt bubbla vi lite inomhus en stund till innan vi gick och duschade och tog det lugnt innan vi skulle gå mot resteruangen La Copita.

La Copita låg väldigt bra till i Borås, centralt och bra och litet och mysigt ställe. Maten var spännande och god med.och detta avnjöt jag med alkoholfritt Cava :)
Förrätt: Honungsgratinerad getost med blad och nötter
Huvudrätt: Oxfilé i rödvinssky med potatisgratäng
Efterrätt: Citronsorbet
 
 
 
Hela spa-upplevelsen var ljuvlig och frukost fick vi kl 9 dagen därpå och sedan åkte vi hem och hela söndagen är ett minne blott då jag mest sov och inte gjorde någon större nytta. Att gå på spa tar på energin!
 
Så Måndag, igår, var rätt lugn den med. Vi hade däremot bestämt att åka och storhandla i Falköping då kylskåpet skrekt toooomt. Då vi även fick höra att babyproffsen skulle ha utförsäljning tänkte vi att vi skulle slå två flugor i en smäll. Till vår besvikelse hade de stängt måndag och tisdag, så det blev ingent fyndande på babyproffsen (kanske åker dit igen i slutet på veckan). Sen åkte vi till Cheapy och kollade socklar till babyrummet, men köpte inget. Sist till Willys och då har jag mitt nöt tappat bort inköpslistan! så det blev en kort handling och vi resonerade att eftersom vi skulle åka tillbaka för babyproffsens skull i slutet på veckan så kunde vi storhandla då också med ny inköpslista. Så det var en rätt onödig resa egentligen. Väl hemma hände inte så mycket mer tills jag skulle duscha innan vi skulle sova. Då märker jag till min besvikelse att min fördärvade blygläpp är oroväckande svullen igen, lite öm och har en sån där hård knöl som förra gången ! :(
Fy fan vad jag grinade. Ville inte ha tillbaka samma besvär igen och oron över att behöva skära där nere igen och kanske om problemmet skulle komma tillbaka månad på månad... nä fy vad jag grät!
 
Så imorse låg jag vaken ifrån 5-tiden och bara väntade till kl skulle bli 8 så jag kunde ringa mvc. När klockan var 8 så ringde jag och när jag väl kom fram så var min bm upptagen, men skulle ringa tillbaka. Som tur var ringde han inom en timma. Berättade vad jag misstänkte och han lovade att ringa förlossningsjouren åt mig.
Bestämde klokt nog att för att jag inte skulle sitta ensam hemma med  min oro idag så rymde jag till svärmor för sällskap. När jag gick till bussen ringde gyn och bekräftade att jag fick en tid kl 13 imorgon. Kanon att jag fick komma in så snart! Så nu hoppas jag vid alla makter att om det är samma problem igen, att de ska gå att åtrgärda med pencilin och INTE skalpell. Men det lär vi se imorgon.
 
Men annars har dagen varit rätt så mysig. Tills jag skulle till tandläkaren tjugo i fyra... fy vilken munvåldtäkt! - Jag har varken tandläkarskräck och kan tycka det kan var rätt så gött att besöka tandläkaren för lite putsning. Men idag var det hemskt! Hade tydligen väldigt inflammerat tandkött, men lyckligvis inga hål som behövdes laga. Så när hon skulle putsa och ha sig så blödde det rätt kraftigt ur munnen och när jag väl kommit ur tortyrkammaren så gick jag in på toaletten och beskådade min min... det såg ut som jag åkt på stryk. Ingen vacker syn. För känsliga läsare så hoppa över det sista, för måste visa upp min misär :-O
 
 
Haha, nu ser jag däremot att bilden är upp och ner, men ni fattar grejen där det är mörkt mellan tänderna är blooood, buuu...!
 
Ja... det var väl det. nu är det snart Farmen och D är en ängel och står i köket och gör våfflor till oss. Så gott det ska bli. Har sådan våffel-craving. Å nu har han nästan stått där i nästan en timma, men nu är det bara en kvar! Mums mums.
 
Men ja, ni får vidare rapport imorron hur det gått med läppen och allt. Nu ska här frossas i våfflor med sylt...!

 
 

Gårdagens Alla Hjärtans, BM-besök och Mys-fredag. 54 dagar... ;)

 
 Aloha!
Idag har det varit en riktig mysig fredag då jag och Dennis umgåtts hela dagen. Vet att han hatar och att han blir jätteuppstressad av att ha stillestående dagar när det inte går ihop sig med markägare och jobb som ska påbörjas, men för mig och BabyRex är det lyxdagar att ha honom hemma, så då väger det verkligen upp för den frånvarande Valentine-dagen igår.
 
Alla hjärtansdag igår började med sovmorgon och frukostätning med Dennis då han inte skulle åka iväg fören 10. Dock kom en bekant till Dennis förbi som också skulle på Husquarna visningen, så då fick tappade jag en timma på morgon med att umgås med älsklingen, men men...
Vid kvart i elva kom svärmor och hämtade mig och så åkte vi in till mvc. Hade tid 11.15, men bm var stressad som vanligt och lite sen så kom väl in några minuter sen.
Vi började med att ta stick i fingret (avskyr det =/ bättre att de tömmer armen på blod än nålar och stick i händer och fingrar...) Han undrade samtidigt om jag hunnit reflektera något över föreläsningen kvällen innan då vi gått igenom förlossnignsskedet och smärtlindring. Sa väl att den dagen kommer som den kommer och det var inte mitt största bekymmer, utan det största var den här nålen i handen de sätter ifall något skulle hända under förlossningen och de behöver sätta en nål, då sitter den redan där. Men som sagt ovan, så avskyr jag nålar i händerna. Men han lugnade mig med att vi skulle skriva i fetstil i min journal att de skulle sätta nålen i armvecket istället OM det skulle behövas - Men han påstod samtidigt att de inte satte sådan nål på alla. Själv trodde jag det var en rutinåtgärd och bra ifall att, än att försöka sätta en nål om något oförutsett skulle ske. Men det var väl bra antar jag.
Järnvärdet och sockret var bra dessutom. Järnet var lite lägre än tidigare, men fortfarande så pass bra att jag slipper knapra järntabletter, fantastiskt! - Fick väga mig dessutom. 68.2 kg. Ligger alltså fortfarande på "noll". Då jag vägde 68 kg vid inskrivningen på min födelsedag och sen hade jag tre jobbiga månader där basfödan var: Äppeljuice, äppelbitar och pasta med ketshup, då gick jag ner till  63 kg och nu är jag uppe på samma igen, så egeeeentligen har jag väl gått upp 5kg, men skryter så länge jag kan att jag ligger på noll-strecket ;)
 
Sedan var det dags för att lyssna på hjärtat. Lade mig på britsen och till min förvåning hittade han INTE hjärtljudet på en gång, haha! Det var väl bara för att svärmor var i rummet och lyssnade med, BabyRex är ju så blyg av sig och blottar endast sin existens för några få utvalda. Bm höll på en bra stund och lade apparaten på olika ställen på magen, hittade naveslsträngen och så lät det ibland booom! när bebis sparkade lätt utåt. Han t.o.m frågade om jag blev orolig när han inte hittade ljuden -  jag sa med lugn röst; Nej, du brukar alltid hitta hjärtat på en gång, så någon gång måste det ju bli lite kämpigt för dig med.
Tillsist hittade han hjärtat och räknade det till 136 slag. Tror fortfarande stenhårt på en pojke om man ska följa sägnen om hjärtslag. Annars har Hon då lurat oss alla ;)
Magen mättes till 2 cm i ökning (nu på 30 cm) ... Till min besvikelse nu idag så har jag upptäckt två små bristningar under naveln. FAN! Ville inte få bristningar och är nu så orolig att bli ännu större och få ännu mer bristningar så jag kommer få en riktig fulmage! :(
 
Efter bm-besöket gick vi upp till Nille där svärmor köpte lite garn och lita annat smått och gott. Jag gjordet det gamla klassiska: Tänkte att jag ska INTE köpa något till Dennis, för jag kommer inte få någon Hjärtans-gåva av honom. Så när svärmor betalat och vi ska gå, då ser jag ett sånt sött litet ting, så jag köpte något ändå (Och nej, jag fick inget igår i gåva. Old Fool!)
Men erkänn att den var lite söt ;)
 
Vi fikade lite hos Erica efteråt. Fick med mig en present till Lilla N som Erica gjort själv och så fick jag även med mig en snygg board (stavas??) som kan bli fint att sätta upp i BabyRex-rum som en avbrytare mot allt grönt sen :)
Väl hemma igen så ringde jag och pratade med älsta syster A i närmare 54 minuter! och efter det pratade jag även med syster C, så kände mig riktigt effektiv på mitt sociala plan. Efteråt började jag laga kärleksmiddag till mig och bebismagen. Det blev Kotletter med ugnsbakade morot- och potatisklyftor i örtagårdskrydda. Till detta blev det grönsallad med paprika och bearnaisesås. Dessert: Chokladpudding toppad med grädde och hallon. Lite senare lyxade jag till det med honungsmelon och njöt av en BabyRex-vänlig Drink. Alkoholfritt vitt bubbel med apple sour och en massa is! Mums!
Kvällen avnjöt jag och magen av ett fotbad, en ansiktsmask på magen (chokladmask som tydligen ska vara motverkande bristningar?!?) och avslutande ett skumbad med mycket lukta gott. Bjuder på en bild av min chokladmage =D
 
Dennis var inte hemma fören vid halv elva och då gick vi igenom våran dag på skilda håll och myste till lite. Så det blev väl inte att vi somnade fören närmare midnatt.
Så därför var det så gött imorse när jag vaknade till och klockan var närmare 7 och Dennis var kvar i sängen och jag försökte övertala honom att stanna hemma med mig och magen idag. Då avslöjar han att det var nog tanken, då den tilltänkta markägaren inte hört av sig, så han var för dagen sysslolös. Men lika glad för det blev jag! Så dagen har varit väldigt slapp och allmänt lugn. (förutom mitt besvikna utbrott imorse när jag upptäckte bristningarna :( !).
Så på förmiddagen följde jag med Dennis och kollade på ett hygge och efter det åkte vi hem till svärföräldrarna där svärmor var barnvakt och höll på att steka pannkakor, så då fick vi lite pannkakor med vid ett-tiden. Sedan tog vi det lite mer lugnt med lite te/kaffe och kollade på Disneys Robin Hood. Det rotades även fram lite bebis-kläder och ett par jättesöta sparkbyxor som Dennis haft som liten så det blir klart favoritplagg till vår lilla. SEN förstår ni, så gjorde vi värsta kapet! Det är väldigt bra med FB-loppissidor ibland, för där kan man hitta bra saker. Redan igår hade jag sett en som ville sälja sin babybjörn bärsele i närliggande samhälle. Så jag bad henne spara den lite till mig, tills jag kunnat visa Dennis och så. Vi bestämde att vi skulle åka vid tretiden och kolla på den och eventuellet köpa den. Å vi blev så nöjda! Den såg så ny och fin ut. Väldigt lite använd och den låg praktiskt taget fortfarande kvar i sin kartong. Score! Så för något som kostar 1400:- (då prislappen satt kvar på kartongen) betalade vi 500:- Win Win!
Väl hemma testade vi den genast med vår "provbebis", hihi.
 
 
Så det var dagens fynd och stolthet! Efter det har det inte hänt så mycket mer och just nu väntar jag mest på att fredagskvällens mysTV ska börja med gladiatorerna och sedan farmen (Hoppas tutt-lisa åker ut!)
Imorgon blir det Ullared och Gekås och handla lite smått och gott till bebis och kanske nåt användbart till mig, måste flytta lite pengar först så jag inte behöver vara orolig för slutsumman ;) Ha en god kväll! Bjuder på en sista bild på den där mannen som jag älskar mest <3
 

Ny Månad, 80% Klar - 56 dagar att gå

Dennis stora virkade semla
Long Time, No See (or read...)
Dagarna har verkligen tuffat på nu de sista. Hela förra veckan satt jag och virkade hela eftermiddagarna (från det jag gick upp 9.20-9.40, till Dennis kom hem). Det jag hann med de fyra dagarna var en stor semla, en lite mindre semla och en gris. Köpte då i måndags, alltså i förra veckan, en virkningsbok med massa ladugårdsdjur, gris, häst, ko, får och så ladugården och en traktor. Skulle vara kul att prova göra traktorn härnäst, men har känt nu de senaste dagarna efter en mycket intensiv helg så har jag varit fullkomligt utmattad. Speciellt igår när jag vaknade kring 3 på natten. Hade lite ont här och där. Låg och vred och vände på mig, gick på toaletten, tog en alvedon och satte igång värmedynan och precis när jag lagt mig på kudden ser jag att kl redan är 6.20. Retligt! tänkte jag, då var det ju ingen idé att försöka somna om. Så sen var jag relativt vaken från det och fram till sena kvällen, men då var jag trött med!
 
Hände nyss: Skulle vakta på Cylinda-killen. I söndags så körde vi torktumlaren igen som vanligt, hade kört den några gånger efter den gick sönder förra gången och då gick den finemang. Men så i söndags så stendog den igen. Hej vad kul! Så i måndags ringde jag till Cylinda och felanmälde, så då skulle reperatören komma idag. Den här gången var det lika mystiskt som förra gången. Han pillade lite och tog bort överdelen och tog ur den där grejen som är i botten på torktumlaren, å sen fungerade den igen! MEN han kom fram till att den nog inte var riktigt 100% för vi skulle få en ny nästa vecka (troligen måndag) Yay! Jag kunde visserligen köra den igen däremellan, skulle nog inte vara någon fara, men den kunde slå ifrån sig då med... så vi får väl se. Tvättar nog bara i nödfall ;)
 
Helgen kom och gick med. Dennis blev firad. Mamma och Pappa och älskade Ida kom hit. Dennis fick whiskey på sin födelsedag, så när BabyRex väl kommit ut och växt till sig lite ska nog RexMamman ha whiskey-drickning med RexPappan som egentligen inte dricker whiskey, MEN nu är han vuxen, så nu ska han lära sig! Han fick även 25 tia-lotter av mig, vinsten blev hela 40:- ! Frågade om han skulle ta ut allt på en gång eller över 25 år ;) hehe. På lördagen fick han lite mer presenter. Då kungjordes äntligen spa-överraskningen att den 23-24 ska han få lite relaxing på Aroma spa i Borås för två (jag anmälde mig friviliig som +2) Så nu ser jag verkligen fram emot en helavkopplande helg där Dennis bara ska få ta det lugnt. Inte passa upp på mig, bara njuta av varandra med spa och massage, bad och bastu. Trerättersmiddag och övernattning med hotellfrukost - mmm!
Han fick dessutom av sina syskon små vodka-flaskor i olika smaker, dreglade inombords över päron-vodkan. Det är ju så gott! (BabyRex kom ut nån gång och bli stor så mamma får smaka lite sprit... nä, usch vad hemskt det där lät, men det är visserligen sant å andra sidan).
Han fick också aloevera-produkter med rakkräm, after-shave och en avslappnande kräm för ansiktet, han fick en fleece-jacka av mina föräldrar och en blomma av syster och en ritad ballerina av lilla N. Av sin mor och far samt morföräldrar fick han pengar, så får vi se om han vill spendera det på cdon eller en barnsäng :)
 
Maten blev ett riktigt lyckat koncept med. Gratäng med kall kalkon och rostbiff till, sallad med fetaost. Det kommer nog bli min nya favorit kalas-mat att bjuda på för det var gott, enkelt och mycket snabbfixat i jämförelse med smörgåstårta t.ex. Nästa gång ska vi nog däremot börja i god tid med gratängen i ugnen så den blir riktigt klar, blev lite stressigt tyvärr och alla kunde inte äta samtigit :( Samt att det hade varit gott om jag bakat lite frallor som man kunde haft till, de hade nog varit kronan på allt!
 
Lördagkvällen var riktigt mysig med. Vi tittade på fiaskot melodifestivalen, sen var det Yrrol på tv11 (Dennis fick se sin favoritscen, med den lilla mörkhyade ungen på bb och barnmorskan ifrågasätter om bebisen inte är lite väl mörk - jo han är nog lite mörk under ögonen säger föräldrarna, haha!) Sen vid 23-tiden gick föräldrarna och lade sig och jag och Ida fick pensionärs-varning när vi började prata gamla minnen, haha. Dennis gick och lade sig vid halv ett och vi satt fortfarande uppe och pratade då. Nästa gång jag kollade på klockan frågade jag om vi inte skulle gå och lägga oss kanske, för då vara kl 3! Jisses. Var tog tiden vägen?! - Men som sagt det var så trevligt. Dessutom fick Hon känna bebis sparka två gånger under helgen, å jag blev så stolt då. Nästa gång dem ses kanske BabyRex är på utsidan av magen.
 
 
Ja... tänkte väl att det inte skulle bli ett sånt där skitjobbigt aslångt inlägg MEN när jag väl börjat komma igång att skriva så är det svårt att få stopp på mig. Igår åkte jag och Dennis till sjukhuset för att vara med på en genomgång av förlossningen och allt däromkring med en powerpoint presentation. När det var klart kändes det först inte jättegivande med informationen. Men nu dagen därpå så har jag hunnit smälta lite och inse att det var nog väldigt hjälpsamt mentalt att veta ungefär hur rummen ser ut, vad som sker och efteråt. T.ex så har avdelningen 6 rum, 3 med badkar och 3 utan. Så vill man bada så ska man säga det så fort man kommer dit så har man kanske chans för ett rum med badkar- Men känner jag min vanliga otur så blir det väl att alla de rummen är upptagna. Speciellt när det ska vara en stor babyboom mars-april (måste varit en riktigt regning sommar, eftersom folk inte verkar gjort annat än gjort barn då).
Fick dessutom veta att bästa sättet att undvika att man spricker är att ta det bit för bit, verkar ju rätt logiskt, men är nog inte det när man väl ligger där. Alltså att man ska försöka töja lite hela tiden. Lyssna på barnmorskan och så försöka pressa fram huvudet och så lite tillbaka och så fram igen och lite tillbaka. Kan tänka mig att när man väl känner huvudet vid ingången så vill man nog bara ha ut det på en gång! Men då får man ha lite is i magen och låta processen gå försiktigt fram så blir det nog bäst.
Efteråt när bebisen kommer ut och om bebis mår bra får man den upp på magen rätt så snart (vilket jag visste) men däremot ska de först ta prover ifrån navelsträngen för att se hur bebisen mådde den sista tiden innan den kom ut i världen. Detta går jättefort att ta två prover, men som bm sa, att för vissa känns det som en evighet och känslan kan komma: Varför får jag inte upp mitt barn?
Sen vill de att man ska kissa innan man lämnar förlossningsrummet, vilket man inte vill för det kan svida (ja det kan jag tänka mig!) Men sen så får man flyttas till bb eller patienthotellet och vanliga fall stannar man där ungefär 2 dagar.
Jo, något som jag alltid trott man får veta direkt är vikten och längden, men det kan ta upp till en timma ibland innan den väger och mäter. Då prioriterar de först att bebisen äter lite. De var något jag inte visste heller... sen så är det också det här med parkeringen som är störd! Finns inga gratisparkeringar alls. Så det kan bli en dyr vistelse bara det, då det kostar 6:-/timmen och ska man vara där i ca 3 dagar, ja då får man ta fram den stoooora sparbössan med mynt.
 
Så det var det om det... idag är det onsdag och det innebär: Föräldraträff. Yay! - Ikväll ska vi nog gå igenom lite mer om förlossningen och om smärtlindring och så lite vanligt snack om allt möjligt vi föräldrar  emellan. Ska däremot försöka hinna till fikarummet först den här gången så jag och Dennis får sitta brevid varandra! Och så ska jag ta med egen tepås för deras te smaka skit! haha.
 
Avslutar detta inlägg med lite magbilder, gick igenom mammas mobilbilder när hon var här i helgen och då insåg jag hur många gånger de varit här den senaste tiden, jättemysigt. Men då hittade jag också lite bilder hon tagit på BabyRex magen om jag tänkte visa :)
 
 
Om man tittar riktigt noga kan man faktiskt se skillnaden hur den växt, bild för bild <3
 
StorasSyster Liten - LillaSyster Stor
 
V 31+2
 

Mars dag i veckan - 64 dagar kvar.

Tjolahopp! ... det är alltid första ordet som är svårt att börja med när jag bloggar, allt annat flyter på så fint.
Ännu en massa dagar har gått utan ett ord här ifrån. Fredags var nog senaste inlägget så det är klart det hänt lite saker sen dess. Inga stora saker, men små små...
Lördag var vi riktigt effektiva jag och Dennis. Vi åkte in till stan och köpte lite bebiskläder, En jättesöt pyjamas på Lidl och sen tre par byxor, fyra sockar och en jättetuff munktröja som såg ut som Dennis skinnjacka ungefär på Lindex. Fick även ett jättegulligt paket av Rexens X-tra mamma. Visste att hon gjort något hemmagjort (anade att det var något i virk-väg) Men det var så mycket mer! Första synen jag såg var två saker från coolstuff.se som jag själv tittat på - varit så sugen att köpa själv, men inte gjort. Å så har hon köpt det istället, hon känner mig så väl!
 
Sock ons för att Rexen inte ska dra av strumprona & Kuddhögtalare när RexMamman vill lyssna på Harry Potter för att kunna somna och RexPappan inte ska bli störd ;)
Strumpor
 
 
Sen var det en påse av det bästa godiset jag vet: Gelénallar ifrån Haribo OCH sist men inte minst, en jättesöt body till BabyRex och en hemmavirkad filt som gjorde mig så underbart glad!
 
Så det var Lördagens stora överraskning, sen köpte vi lite mer provfärger till Babyrummet. Var som sagt inte jättenöjd med färgerna som vi köpt först. De kändes lite för mörka :( Så då blev det tre nya färger. Två i grön nyans och en i aprikos-färg, färgresultaten får ni se här nertill
:
 
Jag och Dennis kom gemensamt fram till att aprikosfärgen var fin MEN skulle nog blir för mycket och överstimulerande för vårt lilla barn så den gick bort...
 
 
Den ljusgröna var snygg när jag målart klart MEN i dagsljus dagen därpå såg den tyvärr för grå och dassig ut... så den gick bort med... sååå...
 
 
Det fick bli "Alexandra"-färgen. Tyckte den verkade lite mörk ut först, men i dagsljus blev den riktigt snygg och behaglig. Så vi satsar på den. Jag blir såklart nöjd att få ett grönt rum till min BabyRex och kunna få dekorera och pynta rummet varteftersom med möbler, saker på väggen, leksaker och annat som ska finnas i ett barnrum.
Vi har även monterat ner den stora klädgarderoben så nu är rummet mycket luftigare och fick ett helt nytt perspektiv :) Kan som sagt bli väldigt bra i det rummet när allt är klart!
 
 
Lördagkvällen gick till festligheter då vi blivit bjudna på födelsedagsfirande till en av Dennis bekanta. Det är ett härligt gäng. Men jag må säga: Fasen vad det är tråkigt att gå på fest gravid! Visserligen får jag mycket uppmärksamhet för magen, å det gillas! Men att vara ensam nykter när alla andra blir mer och mer berusade vartefter timmarna går, samt att tröttheten befinner sig redan vid 21-tiden och de tre kopparna te gjorde mig inte piggare, utan resulterade i ett evigt springande till toaletten för kisspaus. Höll ändå ut till halv tolv då vi åkte hem. Maten var god, umgänget trevligt, musiken bra, lätt avund på drinkarna som flödade i mängder... men att behöva springa å kissa stup i kvarten är banne mig ingen hit!
 
Så kom söndagen och det var ännu en ny fixardag - Helgerna blir mycket intensiva nu då det börjar knappa in och de är de enda två dagarna jag och Dennis är hemma tillsammans hela dagarna. Så det blev att röja ur rummet i källaren, ställa saker på vinden (t.ex alla julsaker som nu är HELT bortplockade) Jag tvättade klart alla bebis-kläder och vek prydligt och lade in i byrålådan. Det blev fullt! Så brist på kläder kommer den lilla inte ha ;) Så timmarna gick den dagen med.
 
Måndag (igår) gjorde jag lite saker som jag kanske inte ska skriva här...? En viss blivande 25åring fyller år i helgen (tror däremot inte han är så flitig läsare här ;) Men ifall att försöker jag hålla det lite hemligt). Kan säga att jag var på vissa äventyr, men sa till honom att jag mest bara varit hemma och gått en liten promenad i hemmatrakterna. Har dessutom intalat detta födelsedagsbarn att jag mest ska ta det lugnt den här veckan MEN jag kan lova att jag pysslat både igår och idag med en liten överraskning... hm... det här blir jobbigt när jag måste skriva i kod. Får väl helt enkelt avslöja vad jag gjort hela veckan på lördag när det blir kalas och överraskningarna fram.
Vi avslutade i alla fall gårkvällen med att ligga och läsa "gravid"-böcker. Med runt 9 veckor kvar har jag bestämt att vi ska bli duktigare på läsningen. Jag blir dessutom alldeles varm i hjärtat när jag ligger på Dennis arm och han läser och vi pratar lite om det vi läst och sen avslutar han det hela med: "Jag tycker det är rätt mysigt att ligga och läsa sånt här" ... åh! Han som hatar att läsa, men tycker att det är mysigt att läsa gravid-böcker... mitt hjärta brinner. Han kommer bli en sån fin pappa! <3
 
Idag då så handlade dagen om samma pyssel som igår, no more said about that... Sen kom Dennis hem. Vi åt mat, han lyckades slå sönder en flis på en av mina skålar (att han aldrig lyckas krossa sitt porslin, alltid mitt som går åt...)
Sen har vi myst i soffan, tittat på farmen och en Beck-film. Ätit chokladpudding och helt enkelt myst!
Längtar från och med idag till fredag, då mamma ringde och meddelade att de skulle komma redan på fredag - längtar!
Dessutom kommer Ida med också och jag kunde inte vara lyckligare. Vem vet annars om hon skulle hinna se bebis-magen något innan bebisen pluppar ut. Så det kommer göra hela min dag. Åh, längtar!
 
Jaja, nu får det vara sluttjatat här. Ska gå till sängen läsa mer gravid-nyttigt med älsklingen. Det är en dag imorgon med. Så säger God Natt och syns en annan dag / RexMamman och BabyRex

Allt Faller. - 68 dagar kvar.

Det låter som en rätt deprimerande rubrik va? - Men det är tvärtom; Allt faller på plats. Dessutom blev jag inspirerad av att jag tittade på tv programmet Allt faller med Rheborg och Gardell imorse. Jag såg den scenen när Jonas mamma dör. Han pratar i telefon och medan hör man en sista suck och sen är hon död. Den scenen var superfin! speciellt när han går fram till henne, smeker hennes kind och säger: "Du har varit så duktig lilla mamma" ... åh <3
- Det är ju så en annan vill säga (Ta i trä - hoppas vi inte behöver göra det på många många många... år!) Men just det här: du har varit så duktig lilla mamma. Det är ju så jag vill se på livet. Inte det sorgliga, utan allt bra som gjorts. Åh, som sagt, underbar scen!
 
Anywho - anyhow... Har faktiskt fått lite ärenden uträttade idag. Gick upp vid 8 redan, jisstanes! Jag som inte gått upp en minut innan 9.40 de senaste dagarna, men eftersom jag skulle snåla lite skjuts av Monkz som skulle till tandläkaren tänkte jag det var bäst att vara klar vid 10. Så som sagt åkte jag in till stan och gick i lite affärer och köpte dessutom det jag skulle ha. Det är tydligen en viss person som fyller år nästa helg ;) Här är vi inte i sista sekunden, nej nej! Ringde även och pratade med en hyfsat vänlig person på FK. Skrev ju igår det sista att jag var glad över att äntligen fått fk-papprena om föräldraledighet. Men den lyckan varade inte länge. Efter ett par meningar stod det "Om du är studerande eller egen företagare ska du ringa det här numret ... för att få rätt blanketter" - What the f...ck tänkte jag och tjurade till. Så dagen till ära så ringde jag och prata med en tjej om nya blanketter, en till mig och en till Dennis. Frågade även om det skulle vara några andra papper om man jobbat på timme, vilket tydligen inte behövdes. Passade även på att fråga om det skulle finnas något intyg ifrån skolan, men inte det heller. Så nu hoppas jag att det inte ska behövas några såna dumheter när hon verkligen sagt N E J.
 
Ja, sen så gick jag till ICA för jag skulle handla potatis MEN köpte även citron-yoghurt (mums!), tvättmedel som jag ska använda för att tvätta bebis-kläderna (Nu har jag fått lite mer kläder som syrran plocka fram, mycket bodys men väldigt lite byxor, så de får jag köpa... och strumpor!) och så köpte jag semlor, för jag vet att Dennis älskar det (fastän jag själv inte är störtförtjust i dem) Så tänkte smöra lite för honom om han nu lovat att köra kasslergratäng till mig idag ;)
 
Som sagt, varit riktigt effektiv idag. För har även provmålat barnkammaren i "johan-färgen" som såg ut som avokadoröra när jag öppnade burken och "Viktoria-färgen" som skulle ha en krämig aprikosfärg, men som såg mer orange ut i slutändan än aprikos. Så nu får vi se vad jag och Dennis tycker är snyggast. Just nu tycker jag nästan den gröna blev finast MEN oroar mig att rummet ska kännas för mörkt? Den andra färgen lös upp rummet på ett annat vis, men vill inte heller att min BabyRex ska tro att denna bor i ett apelsinskal?
Hm... någon som intresserar sig för tycke får gärna hojta till om en åsikt! Lägger ut bilderna på färgen- Tanken är att färgen på väggen ska matcha det mörka golvet, de mörka kommande möblerna (i nötfärg och svart) samt det vita taket - åsikt?
Johan-färgen
 
Viktoria-färgen.
 
Snyggast??
 

RSS 2.0