Vecka 17 (16+0)


Ja, vad har hänt hittills?
Baby är tydligen stor nu som en apelsin. Hur nu en apelsin kan vara större än "förra veckans" päron. Men men.

I måndags berättade jag äntligen för min chef. Hon var så gullig. Innan jag ens hade hunnit stänga dörren frågade hon: "Det är inget obehagligt du ska berätta nu?"
Haha, njae, det beror väl på, tänkte jag. Men sen när jag berätta att jag skulle vara lite längre ledig i vår för jag väntar barn, så blev hon glad och grattade. Hon trodde jag skulle säga att jag hittat något nytt jobb, så då var detta goda nyheter 
Det är lite synd att jag inte kommer ihåg exakt vad vi sa, för det var som att kliva in i en dimma och efter samtalet kom jag inte ihåg någonting. Men det kanske berodde på att jag varit nervös innan och allt släppte då.
Nästa onsdag har vi sektionsmöte och då ska jag berätta för alla kollegor - kul!

Annars händer det inte mycket mer just nu  Magen syns inte än och inte heller bubbel. Jag är typ bara illamående när jag böjer mig framåt eller när jag äter och magen säger STOPP. Annars känner jag mig som vanligt. Men det är helt okej, för tack vare ultraljudet så vet jag att Marängen plaskar och öever där inne.

Om mindre än en månad är det ultraljud igen och det längtar jag efter såklart. Men mest längtar jag efter bubbel och fosterrörelser.

Ska försöka uppdatera en gång i veckan nu för att visa hur det fortskrider och hur jag mår. Så vi hörs i vecka 18!

40% avklarad, 112 av 280 dagar och bebis är 13cm-ish


Gravid vecka 15 (14+2)


Idag kan skriva med säkerhet att jah är i vecka 15. Igår var det efterlängtade ultraljudet. Å jag var så nervös att det skulle vara tomt, att bebben inte rörde sig eller att personalen skulle vara stressade och otrevliga.
MEN de 20 minuter vi var där inne, vår de bästa 20 minuterna på bra länge.

Bm var så gullig, omvårdande och pedagogisk. Jag trodde dessutom att de bara skulle kolla om bebis levde. Men hon kunde se så mycket.

Babymarängen hade två perfekta hjärnhalvor. Fins njurar. Hel överläpp. Ryggraden såg bra ut och bra mängd fostervatten. Baby rörde på sig så mycket med och för att bara vara 8cm drygt, så verkade baby så stor. Rörde fötter och händer... och baby var så vacker ❤ Så glad med stt jag filmade hela ultraljudet.


Vi fick även ett datum sätt och det stämde exakt med det datum jag räknat ut via min app. Så 14 veckor och 2 dagar har gått. I appen står det att barnet börjat få sitt fluffiga hår på kroppen, vilket förklarat den halsbränna jag haft i veckan.

Förutom halsbränna, är alla symptom väldigt låga  Jag är inte lika trött längre och inte heller lika illamående heller. Å nu när jag sett att bebis lever och är livlig kan jag för första gången NJUTA av denna graviditet ❤

Nu inväntar vi bara nästa fas när magen ska börja synas och första bubblet 🤩

Vi berättade också för A igår att han äntligen skulle bli storebror. Men reaktionen var mindre än vaď jag och D förväntade oss  Men efteråt har A pratar mycket om att han vill att lillebror ska komma nu. Så får hoppas väntans tider går snabbt så även A slipper vänta så länge.
A fick ett uppdrag att ta hand om lilla syskonets gosedjur under tiden 


RSS 2.0