21 dagar till BabyMaräng BF

#Marängkalendern
#21dagartillBF


Då var jag inne på dag fyra av Marängkalendern.

Måndags: ta en tupplur mitt på dagen (vilket jag verkligen behövde efter helgens intensiva ståhej)
Tisdags: Se en film. Då såg jag Jigsaw - som var sååå himla bra.
Onsdags (igår): Fransförlägning. Men det blev mer franslyft (lash lift) och en skvätt färg för att mörka ner mina ljusa babyfjun.
Idag, torsdag: Gå till affären och köp nåt gott. Nu gick jag bokstavligen inte, men tog cykeln och hojade bort. Passade på att köpa det sista till BB väskan, ingredienser till ett nytt recept jag ska testa idag och såklart det goda blev en vaniljmunk 😍👍

Jag tycker denna kalender är väldigt nyttig för mig. Jag har nåt att se fram emot varje dag och jag klättrar därför inte på väggarna  Speciellt för de tre dagarna Ä har varit sina 5 dagar på förskolan, så har jag kunnat "uppnå" nåt.
För det känns såklart märkligt att inte åka iväg till jobbet. Men med dessa små mini-uppdrag så håller jag igång och kan unna mig själv lite egentid utan dåligt samvete.


Så på en vecka har jag gått från v. 37 till v 38. Å nu är verkligen Marängis färdig. Hen ska bara fetta på sig lite till.
Jag känner mig redo för att förlossningen kan starta när som. Men samtidigt så är inte allt riktigt färdigt omkring. T.ex så väntar jag på reservskruv till vaggan, så jag kan sätta ihop den och bädda. Jag vill gärna att Dennis å svärfar kan tapetsera Maräng-rumnet så jag kan ställa in vagnen där. Det är saker som gärna går att ordna EFTER bebis kommit. Men tack vare dessa grejer så gör det inget om bebis väntar några veckor till.

Som mest är det 5 veckor kvar och jag har mer ställt in mig på att gå över och (I nuläget) känns det helt okej.

Det vore skönt om mamma hinner komma ner. Så att jag vet att oavsett om det börjar på dagen eller natten så är A med en trygg person i sitt egna hem, utan att behöva köra bort honom till någon.

Jag passar på att slänga in en bild från v.37 (36+0) och en bild från igår v.38 (37+0). Jag själv ser ingen jätteskillnad på msgrn. Den här inte sjunkt än och enligt bm-besöket igår har magen bara växt knappt 1cm på 12 dagar.

V.37

V.38

Som sagt så var jag hos bm igår.
Allt såg bra ut för både mig och bebis.
Mitt socker och järnvärde ligger bra till OCH då har jag inte tagit en enda järntablett på över en vecka. Men det betyder att jag får tillräckligt i mig genom det jag äter så det är kanon.

Magen hade som sagt bara växt ca 1 cm. Från 34 cm (12 april) till 35-36 cm (24 april). Men vi följer kurvan i mitten, så inget att klaga på! Jag är väldigt nöjd att det inte blivit något tul (tillväxtultraljud) denna gången som jag fick göra med A. Tul är jättebra där magen  inte växer alls eller om bebis växer för mycket. Men som med A så hade väl min mage knappt växt 1 cm på två veckor och då skulle jag göra ett tul på en gång. Det oroar mer och gör en blivande mamma mer stressad. Nu kom ju A ut och vägde 3.5kg och var "normal". Så då kändes det där tul:et SÅ onödigt.

BabyMarängens hjärtfrekvens låg på 150, så ska vi tro på hjärta kopplad till xx och xy. Så är det nog en xx ELLER bara en mer livlig och sprattlig xy i jämförelse med A som aldrig låg över 140.

Vi gjorde en sammanfattning av graviditet och kommande förlossning.
Jag kan säga med 38 veckor i bagaget att jag har mått medelbra .
Visst det har varit extrem trötthet i början och illamåendet har varit med mig alla trimestrar och inte bara den första tredjedelen som med A.
Jag hade min extrema foglossning i början av året. Men dem är ju som bortblåst nu. Å svullnaden i benen har inte eskalerat, utan finns där men gör inte ont.
Jag har HELT sluppit hemorrojder, varbölder i underlivet och kroppskomplex denna gången som jag hade min första graviditet.

Så det enda jag "lider" av just nu är halsbränna varje dag och menssmärta vid sammandragningar. Men annars mår jag toppen och känner mig både vacker och stark såhär på sluttampen (Å hoppas såklart kunna känna likadant om 4-5 veckor).

Mina önskemål på förlossningen är:
- bad 
- lustgas
- personalen är tydlig med vad de gör eftersom jag inte ser vad de gör
- att de ska sätta infart i armen INTE i handen
- Ingen epidural
- lyssnar de inte på mig, så har jag sagt till Dennis att han är mitt språkrör i dessa lägen

På bb:
- vill gå hem när amningen fungerar
- att de ska skriva remiss till ögonläkaren för att undersöka Marängens genetiska anlag.

BM avslutade besöket med att boka in mig till 7 maj och sedan ett besök 17 maj. Spännande å se av vilka besök jag hinner med.

Efter bm besöket belönade jag både mig och marängen med en hälsofrukost på Torgstallet. Avokadotoast, apelsinjuice, te, yoghurt och smoothie som trots den gröna fårgen tyvärr var lite för söt.
Men vilken kanonfrukost - med tanke på att jag fick ta mitt hallonbladste i termosmuggen på bussen in till bm.



och sedan så gick till apoteket och köpte de sista till bb väskan.
Så idag är jag HELT klar med bb väskan som har följande i sig:

Jag ska köpa de sista för bb väskan å packa ner idag  Vad har jag glömt/inte får glömma.

mig:
tofflor
strumpor 
trosor
mys kläder
amningsbh
amningslinne
amningsklänning (Att åka hem i)
amningsinlägg
tandborste, tandkräm, duschtvål, borste, hårband, läppsyl, extra binda, vattenflaska

bebis:
2st body
mössa
2st byxor 
pyjamas 
strumpor 
filt
kräk handduk
babyskydd

onödigt men gott på bb:
godisnallar
mini-tekokare, kopp och tepåsar (så jag ska slippa lämna rummet för lite te. Det enda jag saknade på rummet när jag fått A)
kex + tub mjukost
mobil + laddare
kamera

Känner mig väldigt nöjd med packningen denna gången.
+ Vad fräääsch jag kommer se ut i mina snygg-fransar, hehe 😉



BabyMarängen v. 36 och våra första semesterdagar.

Halloj! Idag är det 15 april. Det innebär att det är precis en månad till BF. Å nu kan nog tiden gå fort.

Jag kan tycka att tiden mellan v. 20 och v. 30 varit den segaste tiden. Visst börjar det fysiskt hända mer då. Magen växer, rörelser blir starkare och anknytningen till bebisen blir större å större  Men det har varit en seg väntan och de flesta veckorna har varit sig lika utan att det känns som jag har närmat mig målet.

Men nu. NU. Nu är det bara en månad kvar. När som helst kan det ske och jag längtar så in i den!

Från idag har jag även "out:at" min kommande adventskalender som ska börja nästa måndag. Just nu börjar jag samla in lite roliga aktiviteter som jag ska skriva på läppar. Sen ska jag ta en lapp varje dag och utföra "lappen vilja".
Vissa saker är klart genomförbara på en basic nivå som att måla naglarna i olika färger eller baka bullar och frysa in. Men andra förslag är lite för stora och omständliga som exempel gå på spa, ät middag ute, gå på gravidmassage. Dessa lär jag nog förenkla till nåt jag kan göra i hemmet.
Men oavsett lär det bli kul och det kommer pigga upp bloggen med, genom en daglig uppdatering på adventskalendern.



V.36 annars då?
Bebis är stor som en honungsmelon. Men måste ändå ha rätt bra utrymme fortfarande. För jag kan få rejäla sparkar rakt ut i sidan då och då. Plus att hen vänder sin kropp från höger till vänster, men huvudet fortsätter peka neråt.


Veckan som har gått har varit väldigt händelserik. Så jag ska försöka plocka ut de bästa gobitarna, så det inte blir onödigt långt och rörigt.

Onsdag: hade jag min "sista riktiga jobbdag". Den började inte så bra eftersom jag hade två beslut kvar att skriva och dataprogrammet bestämde sig för att strula. Men med lite teknisk support så ordnade det sig. Vi hade ett långt möte sen, där jag kände mig lite disträ. Men det handlade väl mest om att jag inte "behövde" ta in vad som sas på samma sätt eftersom jag skulle gå på ledighet. Jag pysslade i ordning det sista och städade och kunde sen åka hem med gott samvete.


Torsdag: Då var det dags för Andreas "riktiga" födelsedag (men så mycket han har blivit firad, så kan jag förstå en lätt förvirring på dagarna).
Vi klev upp klockan fem och sjöng och han fick presenter i form av mys-pyjamas och captain america-väckarklocka.
Sedan åkte jag och A mot Skövde med två stora smörgåstårtor. Största intrycket för A denna dag var den stora spyan som någon lagt i en av hissarna på stationen i Falköping. För spyan återberättades  fleeeera gånger 🤮

På jobbet så bjöd jag på smörgåstårta. A charmade de flesta och fick själv en idol, då Henrik berättade att han nästan var lika stark som Hulken. Sen så städade jag rent på min plats och A ritade fan-post till Henrik.
Jag tog en runda och småprata med alla fina kollegor och sen avslutade vi med pausgympa innan vi fick småspringa mot tåget hem.
Överlag är jag VÄLDIGT glad att jag hade A med mig. För han lättade upp stämningen. Å det hjälpte mig att slippa tänka på att det var sista dagen på jobbet på väldigt länge.

På vägen hem tog vi ett stopp hos svägerskan så A fick lite bebisgos och till sist vid tvåtiden var vi hemma igen och kunde pusta ut.





Fredag: Första semesterdagen!!
Men vi klev upp vid 6. För att jag och A skulle åka till bm.
Klockan 8 var besöket och bm var väldigt positiv till att jag hade A med mig. Så det kändes toppen.
Hon mätte blodtrycket till 120/70, vilket var alldeles normalt  Så när jag berättade om mina svullna ben och huvudvärk, tyckte hon inte det var nåt att orka sig för eftersom trycket låg då bra. Så då kände jag mig lugn.
Vi lyssnade på hjärtat och Marängen var väldigt aktiv under denna stund. Hjärtat låg på 148, vilket A fick hjälpa till att läsa av.
Magmåttet låg på 34 cm och följer kurvan fint.
Till sist så skulle bm känns om huvudet låg neråt. Hon blev lite osäker dock då rumpan kändes så hård. Så då gjorde hon ett ul. Så A fick helhetsupplevelse med både hjärtljud och ul-bild.

Nästa besök är 24e och då ska vi gå igenom hur graviditeten varit och mina (våra) tankar kring förlossningen.

Mina reflektioner just nu kring mitt mående är att jag mår hyfsat bra. Jag har inte varit illamående på två veckor. Har rätt mycket halsbränna. Men i det stora hela mår jag bättre just nu än vad jag gjort de tidigare veckorna. Å det är jag väldigt tacksam för!

Efter bm-besöket så fick A leka på familjecentralen några timmar innan vi åkte hem från stan.

Väl hemma så åt jag den sista biten smörgåstårta och sedan blev jag astrött och totaldäcka i soffan bredvid A som vila med. 
Att sova mitt på dagen = himmelriket 😇


Lördag och söndag: Pust!
Vi åkte så mycket bil i helgen hit och dit. Vi var på byggmax, swedol och Coop i lördags och igår var vi på byggmax (jnkp denna gång) ikea, a6 och lekia. Sen ruschade vi till kalas och sen var den helgen slut!

Alltså det är inte konstigt att jag har varit tröttare dessa tre lediga dagar än vad jag varit när jag jobbat. Vi har hållit igång hela helgen och det är inte fören idag (måndag) som jag inte ens satt foten utanför huset.
MEN jag har inte slappat för det. 
Måndag: Idag har jag städat övervåningen i förebyggande inför helgens storkalas.
Jag har varit uppe på vinden och plockat ner skötbordsdelen och nu ÄNTLIGEN är skötbordet redo för en kommande bebis. Å jag är så nöjd att jag kan checka av detta från to do-listan.




Tråkigt med denna dagen är att A har haft ont i örat. Jag har petat i han Alvedon med jämna mellanrum och HOPPAS att hans natt blir bra och att han mår bättre imorgon.
Men om han har ont imorgon med, då ringer jag vc och hoppas på att få en tid samma dag.
Så imorgon håller jag planerna lite öppna ifall det blir ett doktorbesök.
Men riktig trist start för A på sitt påsklov. Men jag håller alla tummar att det snart går över.

Så det var den händelserika v. 36 och början på denna ledighet. Å så ser vi fram emot den kommande adventskalendern 🤗

BabyMaräng v. 35 och BabyRex v 312.


Då var det Måndag igen. Detta är sista Måndagen på bra länge som jag behöver gå upp 4.18 för att hinna med bussen till jobbet.
#4jobbdagarkvar
Jag har valt att frysa in våren med, genom att lägga undan vinterjackan i byte mot jeansjackan. Å nu på morgonen var det på nollan, brrr...



Idag är jag i v.35 (34+5). Det är 37 dagar kvar, eller typ bara 5 veckor. Det känns helt overkligt, samtidigt som jag faktiskt börjar längta otroligt mycket efter min lilla groda.
Det är skönt att äntligen få börja känna så. Många bitar börjar falla på plats. Jag har som sagt bara 3 dagar kvar på jobbet att fixa de sista med Onenote och sen städa och på torsdag ska jag bara till jobbet och bjuda på fika. Så denna vecka lär nog gå snabbt 
Hemma är badrummet i bruk. Det är lite små detaljer kvar, men allt är brukbsrt. Å i veckan hoppas jag att vi får lite el i sovrummet, att de sista takbitarna och listerna kommee på plats så vi får dit sängen i sovrummet. Så jag sen ÄNTLIGEN kan montera ihop vagga och skötbord och boa och pyssla lite 😍


Hur jag mår för övrigt?
Jag känner mig otymplig i kroppen (typ när jag ska vända mig i sängen, sätta mig upp eller kravla mig upp från golvet). Men ändå känner jag mig inte så "stor". Magen putar ut bra, men som på bilden ovan så döljer kläder rätt bra den stora kulan.
Dock så har jag däremot börjar bli svullen om bena. Inte hela tiden. Men framåt eftermiddagarna kan jag tydligt se att bena är lite svullna, det syns där jag haft mina strumpor. (se bild nedan)


Det gör inte ont. Å det kanske inte är så konstigt heller att bena drar på sig vätska sista månaden (börjar bli varmt ute med). Men det är såklart alltid lite oroligt när det börjar hända saker med kroppen som jag inte kan styra över.
har dessutom haft blixtrande huvudvärk vissa dagar. Så vissa tecken är ju lite oroväckande (symptom på havandeskapsförgiftning). Men jag ska till bm på fredag, så jag ska lämna ett kissprpc då för att utesluta protein i urinet. Så der blir nog bra!




Jag tänkte avsluta detta inlägg med lite prat om min andra baby som blir 312 veckor på torsdag.
Precis, för Andreas fyller ju 6 år på torsdag. Det känns så fantastiskt och stort. Inte bara att jag varit mamma i 6 år. Men också att det händer så mycket i Andreas liv som jag gärna vill dokumentera och komma ihåg.
Som ni ser på bilden ovan så har han tappat sin allra första hand.
Den här varit lös i två veckor. Å så igår när vi hade släktkalas i skogen. Så åt Andreas på en korv och (hans egna ord:) "Jag trodde det var en sten i min korv. Men så var det min tand".
Själv blev jag jätteförvånad när jag tog emot denna lilla mjölktand, sen blev jag skitnervös att jag skulle tappa den i skogen, haha. Men tanden kom med hem och i ett glas och nu på morgonen så var tandfen där och cashade ut. 

First Santa and now the toothferry - when will the lies end 🙈

Jag måste få inflika också att jag och Dennis varit rediga som klarat av två kalas i helgen. Först barnkalas i lördags (som ändå får 4/5 i betyg) och så det årliga släktkalaset i skogen där v8 hade tur med både väder och att inga obehöriga var dör och grilla samtidgt.

Så nu ska A bara fylla år på riktigt på torsdag SEN får Marängen komma närsom. För då känna det viktigaste avklarat.

Mmm... Det var väl det om det.
Jag har hunnit halvvägs till Skövde  nu. Fick springa i Falköping för att hinna med 300 bussen. Men jag hann.
Så nu ska jag mata Marängis med te och macka. Å så ska jag mata öronen med Skäringer och Mannheimer (jag har kommit till avsnitt 3/100, så jag har mycket kvar att njuta av)

Jag hoppas på en bra sista jobbvecka nu. Så lär jag nog skrivs nån rad på fredag  efter bm-bm-besöket.



RSS 2.0