Vecka 19 och lite vibrationer har börjat.


Hej å hå! 
Nu har vecka 18 passerat och idag går vi in i vecka 19 (18+0). 
Trots att det hände en del förra veckan, tog jag mig inte tid att skriva nåt. Så då får jag ta och sammanfatta nu istället.

Förra veckan började jag känna av mycket hormonerna svängningar. Jag pratade med en mycket otrevlig gubbe i telefon på jobbet. Efter samtalet var jag irriterad över att han var så otrevlig. Men istället för att vara förbannad sätter min kropp igång och börjar gråta (??). Jag fick snabbt smita in på toaletten för att gråta ifred. Men det var så konstigt  För i vanliga fall hade jag väl bara sagt att han var dum i huvudet och inte bry mig mer, men nu började jag gråta... jisses!

Vi hade även julbord i förra tisdagen och det var så gott. Så jag är så nöjd att jag inte mår illa av mat, för då hade det varit hopplöst. Men jag var finklädd och mådde bra. 


Sedan kröp vi in i vecka 18 (17+0) och på torsdagen hade vi möte. En punkt var Personalen, och det var min punkt. Berättade att jag skulle gå på ledighet i vår för jag ska ha en bebis. Alla blev så glada och efteråt startade mycket samtal om förlossningar och graviditet. Så himla skönt att få berättat det nu, så jag kan få bete mig utifrån hur jag mår på riktigt och inte behöva dölja nåt.
Det som var kul var att ingen direkt märkt något MEN två kollegor sa efteråt till mig att de hade anat något 2 dagar innan när jag hade min julklänning  på mig.
Jag tänker inte på det själv, för jag ser bara en tjock mage som i vanliga fall. Men kanske att den börjar bli mer rund och fast nertill så den avslöjar lite.

Jag har tagit kort på magen i vecka 16 (15+3), bild till vänster och i vecka 18 (17+3). Jag ser ingen märkbar skillnad än. MEN jag känner nertill att det börjar bli stumt. Å där det förut bara var slapp mage är nu spänt och jag kan känna konturer av livmodern.



Sedan har vi det bäst till sist. Häromkvällen (kanske i lördags eller söndags) Tyckte jag att jag kände av nåt från magen. Men det kunde lika gärna varit något annat, men så igår tisdag (17+6) kände jag ordentligt. Det var som vibrationer nerifrån magen och de återkom flera gånger. Så nu är jag säker på att jag har känt de första fosterrörelserna.
Om vi ska jämföra så kände jag av A första gången den 22 nov och då var jag i vecka 21 (20+0)  Nu kände jag BabyMarängen redan i vecka 18 (17+6).
Nämen det är helt fantastiskt. Nu kanske det kommer hända lite mer här på bloggen nu när det fysiskt börjar hända saker. Å i nästa vecka är det rul - längtar!

Till sist kan jag säga att jag äntligen igår tog mig i kragen och ansökte om gravid försäkring, så en sak att checka av i från listan, woho.

Nu ska jag avrunda, så får vi se nästa vecka vad v 19-20 har att erbjuda.


RSS 2.0