8+2. Andas in.

God morgon!

Jag sitter på bussen på väg till jobbet. Precis innan jag skulle kliva på fick jag en fruktansvärd känsla av illamående. I panik öppnade jag väskan och fiskade fram en kanelknäcke, som jag nu krampaktigt håller i och som jag mumsar på bit för bit.

För övrigt kan jag konstatera att jag inte alls känner mig likadan denna gången som jag kände med Babyrex.
Med Babyrex kände jag mig inte alls gravid fören jag var i ungefär samma vecka som nu.
Med Mini (det preliminära babynamnet just nu) så här jag känt av brösten från dag 1. De känns fylligare och ömmare. Även molvärk till å från på vänster sidan.

Sen en vecka tillbaka är kaffe inte lockande längre. Så jag håller mig till te och igår när jag blev riktigt sötsugen drack jag choklad.

Å så nu på morgonen då, så fick jag illamående känsla  Men jag hoppas verkligen att illamåendet kan hålla sig borta så länge som möjligt  För hur jag annars ska kunna åka buss på morgonen lär bli en inre kamp.


Tabletterna till höger, var de kombinerade järn och folsyra som jag köpte i Sthlm. För jag tänkte att det är bra att ladda igång med ordentligt med järn. Men av de tabletterna och burken jag fick av IW, så måste jag ta 4 tabletter per dag. Vilket är lätt att komma ihåg att ta 2 på morgonen, men jag glömmer sen på kvällen. Då är burkpillren bättre eftersom de behöver jag bara ta 2 av Per dag. De innehåller visserligen bara hälften av järnintaget  Men om jag ändå bara kommer ihåg 2/4 av hemofer så får jag ändå i mig sanna mängd jörn, men för lite folsyrs. Så jag kör på en motgondod av burken till den 26e, då det är dags för inskrivning.

Over and out 😘




April april

Hej kära gamla babyrex-blogg!
 
I höstas skrev jag ett inlägg att jag hade tagit ut spiralen i mitten av november. Sedan började "jobbet". Det har inte varit lätt... det finns inget som är så osexigt att schemalägga liggtid. Det är ångestladdande.
För min del har det inte varit jättestressigt. Men eftersom jag kommer ihåg hur lång tid det tog sist - 8 månader, som då var som en evighet - så ville jag vet att vi hade försökt ALLT då det verkligen gällde. 
 
Så jag har haft appen FLO på telefonen där jag har kunnat reggat både mens och därmed fått en ungefärlig beräkning av ägglossningen. Ändock har det inte hänt någonting på 4 månader... FÖRREN NU (april april? på mig själv... som trodde de skulle ta så lång tid, men icke)
 
HISTORIAN OM PLUSSET
 
I torsdags morse gick jag upp som vanligt 4.18. Vi skulle åka till Sthlm på eftermiddagen och jag skulle strax åka till jobbet. (PARANTES: Jag har ett tillsvidar-jobb nu, men ett annat inlägg om det en annan gång.)
Jag hade haft ont i brösten i ungefär en vecka och mensvärk. Dag för dag vänta jag på den dära dumma mensen och enligt FLO skulle den kommit för fem dagar sedan. Så jag tänkte: Jag tar ett test bara för att bekräfta för mig själv att det skulle vara negativt och den psykiska spärren skulle släppa och mensen skulle komma sen.
 
 
 
Så jag går in i badrummet och ska tända. MÖRKT. En propp hade gått så hela huset var utan ström. Så jag tar ändå och kissar på ett test och använder mobilljuset för att lysa på det... hm, vad är det jag ser? Ser det ut som ett plus eller är det ett spökstreck?
 
 
 
Tídigt på morgonen, inget vettgt ljus förutom ficklampan på mobilen och med ett skittest som är så otydligt. Så tänkte jag "Jag köper ett nytt test under dagen och testar på jobbet".
Dock var det för mycket att göra, så jag hann inte gå iväg och fixa det under dagen. Utan 10 minuter innan tåget skulle gå till Falköping, där jag skulle träffa D och hämta upp A, så sprang jag in på apoteket och mer kvalitetssäkert test. Satte mig sedan på tågtoaletten och kissade pånytt. Det var såklart lite risk:y eftersom kisset inte var koncentreat och resultatet kunde bli fel... MEN. Efter en lång evighet, när timglasset på displayen blinkar och helt plötsligt står det Gravid/Raskaana. Jag trodde knappt vad jag såg. Känslorna började välla på och ett supeflin speds. Efter ytterligare en stund stod det 1-2 (veckor). Vilket i efterhand förklaade varför pluset på morgonen var så otydligt eftersom hormonet va så lågt.
 
 
Jag stoppade tillbaka testet i kartongen och sedan i väskan. 
Sedan messade jag till I.W på en gång!! Tänk att vi nu faktiskt är gravida samtidigt. Jag med nummer två och hon med numme ett, med ett halvår emellan. Det är väl ändå barndomsdrömmen; Att vara gravid samtidigt som sin bästis <3
 
Jag kom sedan fram till Falköping och träffade D. A sov just då. Så jag passade på att plocka upp katongen och ge till D. Han tog emot den och började ana något såklart. Han läste på testet och frågar sen "Vad betyder raskaana?" ... hehe. Sedan läste han ovanför och fånlog och kunde konstatera att vi nu var tvungen att skaffa en ny bil. 
 
***
 
Så sedan åkte jag och A med sthlms-tåget, för att fira mormor-pensionären och ha en veckas påskledigt.
Så fort jag träffa mamma, så visa jag bilden på testet. Hon blev riktigt glad såklat.
För en sak har jag lärt mig sen förra gången: Det är skönt att berätta det för de närmsta tidigt. För vad som helst kan hända - å då vill jag kunna berätta hur jag mår oavsett vad det handlar om. Så det var ett skönt val.
 
Sedan torsdagen har fredagen och lördagen flygit förbi med besök på naturhistoriska och pensionärsskiva.
Så när det blev söndag idag och lite mer "lugnt tempo", så testade jag pånytt från ett test jag köpte igår.
Det testet visade (med koncentrerad morgonurin) Gravid 2-3. Å det kan väl stämma hyfsat.
 
 
 
Enligt FLO hade jag min senaste-första-mensdag den 18e feb. Enligt det datumet ska det vara v. 7 (minus 4 veckor á ca 18 dagar eftter mens till äl) och då blir det v.3 enligt testet. Detta gör att enligt appen har jag ett beräknat fl.datum den 15 december. Det känns så maffigt! Men sen känner jag att vara gravid är SÅ JÄVLA MAFFIGT.
 
Så nu ser jag fram emot att skriva många härliga inlägg här framöver igen <3