Vecka 31! - 69 dagar ;)

Godkväll!
 
Så sitter jag här igen och tänkte skriva en liten kortis, halsbrännan bränner och bebisen boxar. BabyRex gjorde en sådan "uppercut" på mig när jag satt i soffan att jag nästan hoppade uppåt. Han har varit vild och galen hela dagen och jag inser att det är ett mycket aktivt litet busfrö jag ruvar på. Natten som var... ja, den var rent ut sagt hemsk. Först hade jag svårt att komma till ro och somna, många tankar efter föräldraträffen (som jag snart ska skriva lite om) men också för att den lilla var vild och galen och ville inte sova utan plumsade omkring som bäst i magen. Ibland känns det ungefär som när en liten istapp faller ifrån ett isblock... ungefär att det är något som lossnar i magen och plumsar. Så fruktansävrt svårt att förklara inser jag, men rörelserna är väldigt svårt att förklara. De är så olika, allt ifrån att vara små mjuka boffar till de s.k uppercuten till istapps-rörelser. Men i alla fall. Svårt att somna. Hade lite s.k mensvärk och en rörlig BabyRex. Vred och vände på mig och kände bara stort obehag av att inte kunna ligga på någon sida, utan var tvungen att ligga plant på ryggen och då mådde jag illa istället. Timmarna gick, somna en liten kort stund för att sedan vakna vid 1-tiden igen. Lika illamående och besvärad av magen, så försökte jag få lite tröst och stöd ifrån Dennis. Men han sov såklart och var i någon blandning av sömn och vakenhet. När jag försökte gosa mig in hos honom så vände han bara på sig vilket fick mitt hormonstinna jag att känna mig "till besvär och bar ivägen". Gick då ner till soffan och lipade en stund. Sedan kom Dennis och tröstade. Å han är så fin av sig! Han tröstade och sedan gick vi upp igen och han bäddade ner mig med värmedyna och stora kudden som jag kunde ligga och ta stöd emot och höll om mig - Då kunde jag tillsist somna några få timmar till. Dock insåg jag på morgonen vad dåligt jag sovit för jag var dödstrött och kroppen kändes alldeles mörbultad. Men det är så ibland, ibland har man sådana skitnätter. Hoppas denna kommande natten blir bättre då jag ska upp "tidigt" imorgon för att få skjuts in till stan då ändå syster M ska dit.
 
Dagen som gått har handlat om att ta ner det sista av julen. Nu är verkligen alla julgardiner och stjärnor och ljusstakar borrtagna från sina fönster, så imorgon kan jag påbörja årets andra månad med gott samvete! Men det har också tagit på mig. Jag som är så energilös nu för tiden blir alldeles varm och illamående efter att bara tagit ner några gardiner, så det har ju då tyvärr lett till att jag inte kunnat äta någon vettig mat idag :( Så allt jag fått i mig för dagen var imorse: En kopp choklad och två rostmackor och sedan en himla massa äppeljuice och när Dennis kom hem en risifrutti. Men det är inte mycket och det syns även på vågen. Har fortfarande inte kommit upp till min "inskrivningsvikt", vilket iofs inte gör mig så mycket, men jag vill ju samtidigt kunna ge BabyRex den näring han behöver för att han sak växa och må bra. Men samtidigt har ju magen växt enligt kurvan så det finns väl resurser att ta på. Har försökt att börjat ta lite järntabletter med för att se om jag blir piggare, har dock inte kommit i rutin med det än så det blir när jga kommer ihåg. Men jag strävar efter att ta en minst en gång om dagen.
 
Så till slut ska jag summera gårdagen lite kort: Det var precis att vi hann laga färdigt maten och vi oss lite snabbt innan vi åkte iväg till föräldrautbildningen som skulle börja vid fem. Tio minuter innan var vi är så då hann jag sätt mig ner en stund och småprata lite med Felippa innan vi gick in i konferensrummet.
Vi var 6 st par (skulle varit 7 st) Varav en var en gammal granne till Dennis, så då kände han igen ett vänligt ansikte med. Vi började med att gå varvet runt och presentera oss och säga hur långt gågna vi var och var vi bodde. Jag och Dennis var väl både yngst, de som hade bf sist och som inte både i stan.
Vi pratade väl lite allmänt först om vad föräldraträffarna skulle handla om och sedan fick vi dela upp oss mammor och pappor och prata enskilt om allt och ingenting. Vi fick ett papper vi kunde gå efter, men vi mammor pratade väl på om hur gamla vi var, vad vi jobbade med, besvär, förväntningar, hur involverade papporna var och så vidare.
Efter halva tiden var det fikapaus med smörgås och te och vi småpratade alla igen om lite det vi pratat om enskilt.
När fikat var slut gick vi alla tillbaka till konferensrummet igen och fick se en modell av bäckenbotten och en bebis, bm visade hur bebisen passerade och det såg ju jävligt enkelt ut eftersom det bara slank igenom! Tänk om det ändå vore så!
Dennis fick väl sig en liten reality-chock med när han insåg att bäckenbotten är ett enda stort skelett och insåg då vad vi vidgar oss nedtill egentligen. Där ser man vad en man kan lära sig ;)
Vi gick även igenom på en powerpoint de tre stegen som visar NÄR det är dags att åka till förlossningen, fick även äntligen veta vad den där omtalade livmodertappen är för något. Bm visade så pedagogiskt med en strumpa han trädde på bebisen som först var sluten, men sedan när tappen blev mognare så vidgade den sig och sedan kunde bebisen passera. Så nu vet jag det!
Gick även igenom listan för vad man ska ha i bb-väskan. Det är id-kort och journal. Det ska vara kläder till bebisen och absolut inte glömma den lilla mössan (Jag har redan bestämt att den Tigger-dräkten Dennis fick i julklapp ska bli bb-kläderna, för där finns det en liten mössa med) Sedan ska det såklart vara mat till pappan (bm sa att man kunde göra i ordning en smörgås och frysa in så finns det, det tipset var rätt smart tyckte jag.) Ja, vad var det mer? - Jomen typ vanliga hygienartiklar och lite bekvämma kläder till mig sen då. Tänker väl lite såhär att det är bättre att mindre saker än alldeles för mycket saker med sig. Får däremot inte glömma kamera! hehe... och mobilladdare ;) Men det finns ju chans att det kan bli lite utpräglat med tiden så då kan det säkert finnas tid att åka hem och hämta för pappans del. Jo, bilbarnstolen ska vara med också och den kunde man hyra ungefär en vecka innan beräknad förlossning och då skulle det kosta 400:- för 9 månader, billigare än vad jag tänkt mig!
 
Ja, sen var det inte så mycket mer. Nästa vecka skulle det inte bli någon träff, men veckan därpå istället så då skulle vi väl gå igenom lite mer om förlossning och smärtlindring och sådana saker, kanske se en film med, hoppas det!
I sådana fall kan nästnästa vecka bli riktigt rolig: Tisdag: guid på förlossningen i borås. Onsd: föräldraträff. Torsd: mvc-besök.
 
Nä, nu börjar tiden rinna iväg lite så jag tänkte nog avsluta lite nu. Ville bara avsluta med att även om jag tycker det är lite tråkigt att vara gravid av och till,  så är det såna här saker som träffar och kontroller och köpa saker som gör allt så roligare och väntan blir inte så lång heller. Idag är det ca 9 veckor kvar och snart har jag min lilla boxare här. Längtar så! Men just nu längtar jag mest efter en god natt-sömn och hoppas på en pigg dag imorgon.
 
d.s fick ÄNTLIGEN papprena ifrån fk idag, så nu ska jag gå och läsa igenom dem apråpå föräldrarledighet och så. Däremot tog det ju nästan en månad för dem att skicka de där papprena så hoppas inte det ska gå krångla sen när man ska skicka tillbaka papprena så jag får någon ersättning i April sen!

Kommentarer
Postat av: madde

Vad duktig du är på att skriva!! Läste det du skrev om fk och det kommer inte bli bättre med tiden när de gäller dem. Vi fatta först inget ringde sen om hjälp och sen fick vi ingen utbetalning för att vi inte godkänt att Elias var vårt barn så det tog 2 mån innan jag fick några pengar. Det är tur jag o Elias har Jimmy i sådana lägen:) kram o godnatt hoppas vi får sova något med tanke på våra små liv:)

2013-01-31 @ 22:00:27

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0